Bøger / faglitteratur

Kundalini : den skjulte virkning af bøn, meditation og yoga


Beskrivelse


Ubehagelige psykiske oplevelser og foruroligende kropsfornemmelser er en del af det kaos man kan blive kastet ud i hvis man under meditation, bøn eller yoga utilsigtet aktiverer kundalinikraften. Ti personer fortæller om deres erfaringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. juni 2017

Om utilsigtede bivirkninger ved rejsning af kundalinienergi gennem bøn, meditation og yoga. Til de, der interesserer sig for, eller har oplevet, skyggesiden af østlige meditations-praksisser.

Lis Høyer har kontakt med mange mennesker, der, som hun selv, har haft foruroligende og invaliderende kropsfornemmelser og eller store psykiske problemer, da de uforberedt aktiverede kundalinienergien, flere af dem som følge af transcendental meditation. 10 af dem beretter her om deres oplevelser. Bogen har desuden en kort indføring i Østens forståelse af mennesket og forklaring af kundalinienergi, chakraer og auraer, samt et kapitel med "hjælp til selvhjælp" og et kapitel om "healing". LH mener at man kun kommer helskindet igennem en uforberedt rejsning af kundalinienergien hvis man holder sig fri af psykiatrien. Hun er medstifter af "Kundalini - netværk og information" kundalininet.info.

LH har siden 1980'erne udforsket de fænomener hun overbevisende beskriver, og bogen har god information om både kundalini-processen og dens potentielle bivirkninger. Fyldig litteraturliste og citering af blandt andre Lee Sannella, som har forsket i kundalini-processen.

Omarbejdet udgave af I begyndelsen var logosNår jeg ser din himmelKundalini og chakraerne. Når jeg ser din himmel er LHs selvbiografiske roman om sine oplevelser med transcendental meditation. Kundalini og chakraerne er en let indføring i kundalinienergi og chakraerOmarbejdet udgave af I begyndelsen var logos. er LHs selvbiografiske roman om sine oplevelser med transcendental meditation. Kundalini og chakraerne er en let indføring i kundalinienergi og chakraerOmarbejdet udgave af I begyndelsen var logos. Når jeg ser din himmel er LHs selvbiografiske roman om sine oplevelser med transcendental meditation. er en let indføring i kundalinienergi og chakraer.Informationer og udgaver