Bøger / faglitteratur / samtaler

Kunsten at give slip


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 8. juni 2011

Selvom det er en samtalebog er det ikke blandt disses gængse publikum, vi skal finde målgruppen. Bogen er ikke en normal selvudviklingsbog, men læsere af selvudviklingsbøger vil godt kunne være en målgruppe. Målgruppen kan være ret sammensat. Vend forsiden frem og lad den cirkulere.

Det er hoved og krop, der forbindes her, hvor "levefilosof" Carsten Graff En ren forbindelse, 2010, m.fl. møder kropsterapeut Bengt Valentino Andersen i samtale omkring det at give slip. Nogle af samtalerne foregår foran et publikum, mens andre er på tomandshånd. Deres relation har en særlig kemi og dynamik, og de har modet til at gå tæt på hinanden. Pointen er, at det er, når man giver slip, man kommer tættere på eller decideret kommer til at befinde sig i sin egen kerne og tør være sig selv. Det er forløsende på mange planer. De kommer ind på mangfoldige temaer som positivt og negativt, krop og følelser, liv og død, maskulint og feminint mv. Hver en side i bogen byder på aha-oplevelser. Dens forside er fin og balanceret næsten som et yin-yang-tegn.

Bogen er jo en samtalebog, som der udkommer så mange af i disse år. Blandt dem ligger den i den avancerede ende. Den sammenlignes bedst med Rejsen til nu'et, 2002, hvor Carsten Graff også var den ene samtalepartner.

En meget indtagende bog, der med sine dybe refleksioner og originale vinkler griber sin læser og vækker noget i hende. Det var svært at give slip på bogen, da jeg var nået til vejs ende. Også dette tema fik nogle ord med på vejen.