Bøger / faglitteratur

Kunsten at holde kæft : og andre strategier til at overbevise med ord


Beskrivelse


Om hvordan man framer og reframer samtalen, kunsten at lytte, strategisk spørgeteknik, argumentmodeller og teknik til at parere angreb er blot nogle af temaerne, der tilsammen udgør en håndbog i at opnå det, man vil via en veltilrettelagt samtale. Undervejs bliver metoderne eksemplificeret via små cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. mar. 2019

Anvendt retorik, psykologi og strategisk tænkning er ingredienserne i opskriften på at overbevise andre og gøre sine holdninger gældende. En bog om samtaleteknik for sælgere, ledere, medarbejdere og alle andre, der ønsker anderledes samtaler.

Forfatteren er cand. mag i sprog, retorik og psykologi, og det er alle tre kompetencer og fagfelter, der sættes i spil her. Hvordan bliver man bedst forberedt og evner at sætte sig i modpartens sted via motivationstrappen. Hvordan framer og reframer man samtalen, kunsten at lytte, strategisk spørgeteknik, argumentmodeller og teknik til at parere angreb er blot nogle af temaerne, der tilsammen udgør en håndbog i at opnå det, man vil via en veltilrettelagt samtale. Undervejs bliver metoderne eksemplificeret via små cases. Opsummering af pointer efter hvert kapitel. www.kunstenatholdekaeft.dk uddyber indholdet.

Forfatteren, der afholder kurser om bl.a. sprog og forhandling, forstår virkelig at sætte sin teoretiske viden ind i en operationel ramme. Bogen er letlæst med en masse cases, der uddyber, og man kan tydeligt se, at der ligger mange års træning og praksis bag bogen. Det gør bogen overordentlig praksisnær og anvendelig i mange samtalesituationer, hvor der er forskellige positioner, roller og interesser på spil.

Der findes en del bøger om anvendt retorik, fx Ordet fangerDialog til en forandring og om samtalen Dialog til en forandring, men i den aktuelle bog kombineres samtaleteknik og retorik på fornem visDer findes en del bøger om anvendt retorik, fx Ordet fanger og om samtalen , men i den aktuelle bog kombineres samtaleteknik og retorik på fornem vis.