Bøger / faglitteratur

Kunsten at leve


Beskrivelse


Om at være tilstede i verden på en måde, som kan højne uselviskhed, kærlighed og taknemmelighed og med en levevis til gavn for det fælles liv. Til reflekterende læsere over livskunst og livsformål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. mar. 2021

Om at være tilstede i verden på en måde, som kan højne uselviskhed, kærlighed og taknemmelighed og med en levevis til gavn for det fælles liv. Til reflekterende læsere over livskunst og livsformål.

Forfatterne, der er hhv. psykoterapeut og digter, videregiver deres opfattelse af, hvad der er essentielt for at stå i et brugbart forhold til livet. De tager udgangspunkt i undersøgelsesmetoden VIBRA - Visdom, Indsigt, Bevidsthed, Refleksion og Autenticitet. De 5 begreber udforskes i hvert sit kapitel, og de opfordrer læseren til at reflektere over en uselvisk og autentisk livsførelse med visdom, indsigt og bevidsthed i helhedens tjeneste og med det fulde udbytte af iboende potentialer. Der er også afsnit om at agere i livskriser og den nuværende Corona-pandemi.

En letlæst, engageret og filosoferende tankerække om at være en levende, accepterende og ansvarsfuld del af helheden som medskabere i den kollektive skabelsesbølge. Forfatterne henviser blandt andet til Østens visdom om egoets tyranni, der hindrer os i at se klart, og den nyere teori om tiltrækning.

Anders Dræby giver i LivskunstenStåstederSjælens bog sit bud på at vågne op til et åndeligt og meningsfuldt liv. Svend Brinkmann vil vise os veje ind i fællesskabet, ved at stå fast på gamle dyder i Ståsteder. Mark Nepo udforsker med Sjælens bog hvad det vil sige at leve med sandhed, mening og venlighedAnders Dræby giver i Livskunsten sit bud på at vågne op til et åndeligt og meningsfuldt liv. Svend Brinkmann vil vise os veje ind i fællesskabet, ved at stå fast på gamle dyder i . Mark Nepo udforsker med Sjælens bog hvad det vil sige at leve med sandhed, mening og venlighedAnders Dræby giver i Livskunsten sit bud på at vågne op til et åndeligt og meningsfuldt liv. Svend Brinkmann vil vise os veje ind i fællesskabet, ved at stå fast på gamle dyder i Ståsteder. Mark Nepo udforsker med hvad det vil sige at leve med sandhed, mening og venlighed.