Bøger / faglitteratur

Kunsten at lytte til andre : sådan får du bedre relationer gennem bedre samtaler


Beskrivelse


En guide til hvordan man kan forbedre sine lytteevner. Bogen sætter fokus på vores evne eller mangel på samme, til at lytte oprigtigt til hinanden og konsekvenserne deraf.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 23. mar. 2020

Kan du lytte til et andet menneske uden bare at vente på selv at tage ordet? I så fald bliver du ikke bare klogere, men også bedre til at skabe meningsfulde relationer personligt, professionelt eller politisk. Af almen interesse.

"Denne bog er en hyldest til det at lytte og en klagesang over at vi som kultur synes at have mistet vores lytte-mojo", sådan præsenterer forfatteren selve denne udgivelse, der desuden er en guide til hvordan man kan forbedre sine lytteevner. Udgangspunktet er, at den der forstår at lytte ikke bare står i den stærkeste kommunikationsposition, men også - ved at give uforbeholden opmærksomhed uden at være forudindtaget - opnår en indsigt man aldrig ville have kunnet få alene. Der relateres til psykologien, neurovidenskaben, sociologiske undersøgelser, såvel som litteraturen. Med fyldigt noteapparat og litteraturliste. Kate Murphy er fast bidragsyder til New York Times.

En velskrevet, klog og tankevækkende bog der på både overraskende, oplysende og til tider humoristisk vis sætter fokus på vores evne eller mangel på samme, til at lytte oprigtigt til hinanden og konsekvenserne deraf. Bogens eksempler er både vedkommende og underholdende.

En interessant dansk udgivelse omhandlende lytningens tre niveauer er Lyt, lyt, lytKunsten at holde kæft. Vinklen lytning som konkret kommunikationsredskab får vi bl.a. i Kunsten at holde kæftEn interessant dansk udgivelse omhandlende lytningens tre niveauer er Lyt, lyt, lyt. Vinklen lytning som konkret kommunikationsredskab får vi bl.a. i .