Bøger / faglitteratur

Kunsten at ride uden bid : vejen til et harmonisk samarbejde


Beskrivelse


Om at ride uden bid, om de forskellige optømninger, hvordan de skal tilpasses, og hvordan man bruger dem. Samt om adfærdstræning af heste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. feb. 2016

Sympatisk og instruktiv hestebog for alle hesteinteresserede, der lærer dig at ride uden brug af bid.

I sit forord fortæller Ute Lehman, at hendes nye bog er baseret på erfaringer med heste og deres mennesker, og på kurser og videreuddannelse indenfor alle områder af hestehold, pasning og træning. Bogen har en række temaafsnit om det at ride uden bid og om adfærdstræning af heste. Den beskriver fordele og ulemper ved at ride uden bid, forholder sig til fakta om hestens adfærd og til de misforståelser om adfærden der findes. De forskellige muligheder for en ridetur uden bid beskrives med overskrifter som "Udvalgte optømninger uden bid og "Hvor og hvordan virker bidløse optømninger". Der er også afsnit om adfærdstræning som "Hvordan forklarer jeg det til min hest" og "Øvelser fra jorden". Bogen indeholder erfaringer fra det virkelig liv med hesten. Bogen er fotoillustreret. Ute Lehmann er rytter og rideinstruktør, har skrevet I harmoni med hesten, og slutter sit forord sådan: "Med respekt og taknemmelighed over den bedste lærermester - hesten selv.".

Herlig hestebog, hvor kærligheden til heste og respekten for hestens adfærd og personlighed skinner velgørende igennem.

Første instruktive bog på dansk om at ride uden bid. En anden bog om naturligt horsemanship er fx Monty Roberts Fra mine hænder til dineI harmoni med hesten I harmoni med hestenFørste instruktive bog på dansk om at ride uden bid. En anden bog om naturligt horsemanship er fx Monty Roberts Fra mine hænder til dine .