Bøger / faglitteratur

Kunsten at sælge


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Oplagt målgruppe blandt aktive sælgere og andre med direkte kundekontakt. Både for begynderen og den drevne sælger. Til opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Med en mindre glorværdig fortid som reklamekonsulent er det altid spændende at læse en bog om det som faktisk er en kunst, nemlig at sælge. De to forfattere er handelsuddannede og har fælles konsulentvirksomhed. Bogen er opdelt i 5 strategier. Det handler bl.a. om at arbejde med sin selvopfattelse som sælger, at opnå indsigt i kundens motiver for et køb, at systematisk forberede og gennemføre selve salgsprocessen, finde sit vinderinstinkt som sælger og herefter naturligvis nå sine mål. Hver strategi er fulgt at praktiske øvelser. Her hedder en øvelse fx: "Er du en vinder?". Det kan man så efterprøve ved at sætte ved at sætte score på sine svar på 5 spørgsmål. Når man kan sine 5 strategier for at blive en god sælger fortsætter bogen med ligeledes 5 faser for "Vejen til succes". Her opfordrer forfatterne bl.a. til, at man som sælger træner sit håndværk: "De sælgere, der træner mest, udvikler sig også mest og får mest succes.".

Af nyere bøger om sælgerteknik er også fra 2005: Grundbog i salg, ellers findes der på dansk mest bøger fra succesrige sælgere, fx Harry Jensen, også kendt som "Harry Motor", fx fra 1999 Mere succes som sælger. Men Hindkjær-duoens bog er tilgængelig, og selv om det meste er gammelkendt stof, er det effektivt solgt og sympatisk præsenteret.

Savnet guide i kunsten at sælge.


Berlingske tidende

d. 12. sep. 2007

af

af

Michael Knie-Andersen

d. 12. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2007

af

af

Henrik Ørholst

d. 5. dec. 2007