Bøger / faglitteratur

Kunsten at spille basketball


Beskrivelse


12 centrale elementer af basketball undersøges ud fra de stjerner i den amerikanske professionelle basketballliga National Basketball Association, der overstråler deres konkurrenter på hver enkelt område.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. juni 2010

For dem, der følger den amerikanske basketballturnering i tv, vil her virkelig være meget at hente. Ellers henvender den sig til spillere og meget interesserede basketballfans.

Chris Ballard er amerikansk sportsjournalist ved "Sports Illustrated", og er, som han selv siger det, bidt af en gal basketball. Han har igennem de sidste 10 år dækket NBA-turneringen, og har på den måde mødt mange spillere. Han har været med på sidelinjen, fulgt spillerne tæt i en periode, været i omklædningsrummene eller har talt med spillerne over en øl. Hans formål med bogen er få læseren til at se sporten fra en ny side, at få en ny forståelse for spillerne og at nyde sporten som en form for kunst. Chris Ballard har interviewet de store spillere, og han fortæller ikke så meget om kampene og resultaterne, for det kan man læse om andre steder, men mere om skønheden ved et godt dunk, hvordan en bestemt bevægelse bliver indøvet igen og igen og om den, som forfatteren mener står på det ensomste sted i verden: straffekastskytten. Chris Ballard kommer meget rundt, han kender mange spillere, og der er megen name-dropping. For os, som ikke er inde i terminologien, er det godt med den afsluttende ordliste.

Der findes ikke noget lignende på dansk. Vi har en del ældre bøger om spillets regler, teknik og udvikling, men vil man læse mere om de store amerikanske spillere, må man ty til udenlandske bøger eller til nettet.

En bog for den virkeligt inkarnerede fan af basketball, men ellers en ret smal målgruppe.