Bøger / faglitteratur

Kunsten at tænke klart : 52 tanketorsk du selv kan fange


Beskrivelse


I korte polemiske tekster beskrives vigtigheden af at tænke sig om før man handler. Om at man skal være opmærksom på at eksperter, terapeuter og konsulenter bidrager til en kultur, hvor selvovervurdering, fremskridtstro og vanetænkning holder os fanget i uhensigtsmæssige mønstre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. dec. 2014

Korte tekster om hvordan vanetænkning og selvovervurdering står i vejen for succes. For interesserede i filosofi, finans og adfærdskultur.

Forfatteren til denne tyske bestseller er schweizisk forretningsmand og romanforfatter. Hans første bog på dansk har sit udspring i hans private liste over systematiske fejlslutninger, som senere har ført til skrivning af avisklummer og foredrag. Bogen er skrevet som korte essays eller klummeindlæg. De 52 kapitler handler om at tænke sig om før man handler, om at skaffe sig klarsyn i stedet for dyrke selvhjælpsbøger, og om det fejlskøn, det fx er at bilde sig selv ind at man får en smuk krop af at svømme eller at man vil vinde i lotto. Forord, efterskrift, kildehenvisninger, farveillustrationer. Grafisk forside med en labyrint, der associerer til en hjerne.

Bogen er skrevet med humor og selvironi, og man får indtryk af forfatteren som en vidende og intellektuel mand med indsigt i finansverdenen. Bogen underholder og vækker til eftertanke, og den korte polemiske form er velegnet som natbordslæsning eller til andre hyggestunder. Man får en meget kontant forklaring af uhensigtsmæssig ageren i forhold til selvhjælpslitteraturens typiske omsorg for læseren.

En alternativ, humoristisk tilgang til mænds opnåelse af succes ses i Manual for mændStå fast. En anden bog, der gør op med selvhjælpsbølgen og opfordrer til selv at mærke efter og tænke sig om, er Stå fastEn alternativ, humoristisk tilgang til mænds opnåelse af succes ses i Manual for mænd. En anden bog, der gør op med selvhjælpsbølgen og opfordrer til selv at mærke efter og tænke sig om, er .


Weekendavisen

d. 19. dec. 2014

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 19. dec. 2014