Bøger / faglitteratur

Kunsten at vælge sig selv : om Kierkegaard, coaching og lederskab


Beskrivelse


Filosoffen Søren Kierkegaards tanker om selvet anvendt i en moderne selvudviklings- og ledelseskontekst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. okt. 2015

Fremragende bog på akademisk niveau om at bruge filosoffen Søren Kierkegaards tanker i coaching og lederskab. For alle, der interesserer sig for selvudvikling, coaching og ledelse. Og til dem, som sluger alt om Kierkegaard.

Pia Søltoft har i mange år forsket i den danske filosof Søren Kierkegaards forfatterskab. Hun er også optaget af formidling og har de seneste år beskæftiget sig med brugen af Kierkegaard inden for erhvervslivet. Bogen starter med en kort biografisk introduktion til Søren Kierkegaard. Herefter er bogen opbygget i 7 kapitler. I første kapitel spørges "Hvad er et selv?". Hun skriver bl.a. om Kierkegaards tanker: "Selvet er ikke et passivt kendetegn ved det enkelte menneske, men en aktiv og ansvarlig måde at forholde sig til sig selv og omverden på." Overskrifterne for andre kapitler er fx "Vælg dig selv!" "Kierkegaard som coach" og "Kierkegaard og det personlige lederskab". Pia Søltoft, f. 1963, er Ph.D. og lektor i etik og religionsfilosofi med særligt henblik på Søren Kierkegaard ved Københavns Universitet.

Spændende og interessant bog, hvor Pia Søltoft formår at gøre det lidt tunge Kierkegaardske univers mere levende og nærværende. Rimelig tilgængelig for den interesserede, men det er en absolut fordel, hvis du er vant til at læse akademisk litteratur.

En anden bog om Kierkegaard og ledelse er af Kirstine Andersen.


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2015

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 15. dec. 2015


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 19 (2016)

af

af

Ole Buchardt Olesen

Årg. 106, nr. 19 (2016)