Bøger / faglitteratur / erindringer

Kunsten at være kvinde


Beskrivelse


Humoristisk og med udgangspunkt i sine egne erindringer diskuterer Caitlin Moran (f. 1975) hvad det vil sige at være kvinde og feminist.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 16. sep. 2013

Bogen henvender sig bredt og vil kunne læses af alle, der interesserer sig for ligestillingsdebatten. Bogen kan også formidles til dem, der normalt læser chick lit-bøger i romanform.

I bedste chick lit-stil fortæller Caitlin Moran både humoristisk og med stor følelse om livets genvordigheder som kvinde, fra sin 13 års fødselsdag og frem. Moran skriver i erindringsform blandet med debatbog, som gør formen lidt speciel, men det fungerer meget godt. Bogen er blevet kaldt vor tids feministbibel og lever efter denne lektørs mening fuldt ud op til den titel. Moran bekymrer sig ikke om typisk feministiske emner som ligeløn, barsel til mænd og flere kvinder på lederposter osv., men graver sig ned i de mindre, men efter hendes udsagn, lige så vigtige emner som, hvorfor er "brazilians" blevet en nødvendighed for mange kvinder, hvorfor skal kvinder få børn - og hvorfor burde de lade være? Et fint, humoristisk og let læseligt bidrag til kønsdebatten.

Der findes flere titler, som denne kan sammenlignes med. Bl.a. Fisseflokken, 1999 og skønlitterært kan den sammenlignes med Svelands Bitterfissen, 2008.

Et forfriskende indlæg i kønsdebatten af Moran, der debatterer ligestilling ved at tage udgangspunkt i egne erindringer. Bogen kan læses både som debatbog, men læsere, der normalt nyder chick lit inden for den skønlitterære genre, vil også nyde denne bog.


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 22. dec. 2013

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 22. dec. 2013


Politiken

d. 14. sep. 2013

af

af

Mette Højbjerg

d. 14. sep. 2013