Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Kunsten at ville : historien om World Run 2 : fra Nordkapp til Cape Town og fra Sydchile til Newfoundland


Beskrivelse


I perioden 2008-2012 har Jesper Kenn Olsen (f. 1971) som den eneste løbet jorden rundt, både på langs og på tværs. Sammenlagt over 63.000 km. Om at sætte sig et mål og nå det, selvom det undertiden kan virke håbløst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 22. okt. 2013

Bogen om Jesper Kenn Olsens 2. løb verden rundt henvender sig til de mange, som har fulgt hans hjemmeside i de 4 år, løbet varede, og til læsere af bøger om ultraløb og ekstreme sportspræstationer.

I 2004-2004 løb Jesper Kenn Olsen som den første jorden rundt, og her beskriver han sit World Run 2, jorden rundt fra Nordkapp til Cape Town og fra Sydchile til Newfoundland, en tur, der varede fra 2008-2012 og en strækning på i alt 36.917 km. Hvordan det kan lade sig gøre, og hvad det kræver af motivation, støtte fra familie og venner, logistik, gode hjælpere som forsyningskørere, sponsorer, ambassader m.m. fortæller han grundigt om i denne bog. Udover en del uddrag fra hans løbedagbog - som var nødvendig for at løbet kunne bliver anerkendt af Guiness Book of Records - består bogen af indtryk og oplevelser, dels fra løbet og praktiske problemer med at få det afviklet, og dels beskrivelser af landskaber og mennesker han har mødt, tanker om de forskellige kulturer og hans op- og nedture, hvor han har været tæt på at give op. Han får afkræftet mange fordomme om andre kulturer. Bogen er illustreret med bittesmå fotos og en mængde QR-koder som henviser til fotos og videoklip.

Fra 2011 har vi Ekstremløberen af Jacob Juul Hastrup.

For målgruppen er det en spændende og velfortalt bog om at sætte sig et mål og nå det, selv om det undertiden har virket håbløst. For Jesper Kenn Olsen er det et spørgsmål om at ville kunne, og dermed kan han inspirere andre til at ville og kunne noget mere.