Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Kunstnerbrødre : L.A. Ring & H.A. Brendekilde


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Randers Kunstmuseum, Brandts - Museum for Kunst & Visuel Kultur og Nivaagaards Malerisamling.

Om de to danske malere, L.A. Ring (1854-1933) og H.A. Brendekilde (1857-1942), der i 1880'erne fandt sammen i venskab, gensidig inspiration og arbejdsfællesskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 17. dec. 2018

Kunstbogen fortæller om de to danske malere, L.A. Ring og H.A. Brendekilde, der i 1880'erne fandt sammen i venskab, gensidig inspiration og arbejdsfællesskab. Den smukke bog kan kun begejstre alle kunstinteresserede.

I tilknytning til en udstilling, der vises på Randers Kunstmuseum, Brandts i Odense og Nivaagaard, om malerne L.A. Ring og H.A. Brendekilde udgives dette katalog. Syv artikler belyser forskellige sider af de to kunstneres karriere og værker, der vises i farvegengivelse. Der fortælles bl.a. om Henrik Pontoppidans inspirationskilde til kortromanen "Nattevagt". Bogens sidste artikel trækker linjer til den nutidige kunstner Allan Otte, hvis baggrund og karriere forskudt i tid kan sammenlignes med den, Ring og Brendekilde havde. Otte fortæller, at han selv ejer billeder af begge kunstnere, og at de er en daglig inspiration for ham. Bogen er i stort format, 34 cm høj.

En skøn, skøn bog med pragtfulde farvegengivelser af Rings og Brendekildes malerier. De forskningsbaserede artikler formidles for fornem vis.

H.A. BrendekildeL. A. Ring mellem lys og mørke var emnet for Ralph Sonnes smukke bog fra 2018, som har kunstnerens signaturværk "Udslidt" på forsiden. Den seneste bog om L.A. Ring udkom i 2016, L. A. Ring mellem lys og mørkeH.A. Brendekilde var emnet for Ralph Sonnes smukke bog fra 2018, som har kunstnerens signaturværk "Udslidt" på forsiden. Den seneste bog om L.A. Ring udkom i 2016, .Informationer og udgaver