Bøger / skønlitteratur / roman

Kuppet


Beskrivelse


Den israelske kunstkonservator og efterretningsagent Gabriel Allon er på jagt efter verdens mest eftersøgte kunstværk, Caravaggios maleri af Jesu fødsel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. mar. 2015

Den israelske kunstkonservator og efterretningsagent Gabriel Allon er i ellevte bind på dansk i serien af agentromaner på jagt efter et af verdens mest eftersøgte malerier. En selvfølge for dem som allerede sluger serien og nye læsere af intelligente agentromaner kan trygt læse med.

Gabriel Allon er kunstkonservator og israelsk efterretningsagent og det velkendte omdrejningspunkt i Daniel Silvas lange serie af agentromaner. Vi er kommet til 11. bind på dansk. Allon er på job i Venedig, hvor han restaurerer en altertavle. Men arbejdsfreden i kirken brydes brat, da det italienske politi informerer ham om, at hans ven kunsthandleren Julian Isherwood er anholdt som mordmistænkt. Den myrdede er en tidligere britisk agent som tilsyneladende køber og sælger stjålne kunstværker. Verdens mest eftersøgte maleri, Caravaggios maleri af Jesu fødsel, har han haft fingrene i. For at redde sin mordanklagede ven må Allon på en farlig jagt efter Caravaggios forsvundne maleri rundt i Europa.

Endnu en effektiv og super-underholdende agentroman af Daniel Silva, der om nogen har fornyet spiongenren. Plottet er velfungerende, og spændingsmomentet konstant. En fremragende serie af agentromaner som man ikke behøver læse i rækkefølge.

Daniel Silva betragter jeg som nutidens svar på John le Carrè, da han var absolut bedst.


Berlingske tidende

d. 4. apr. 2015

af

af

Jesper Beinov

d. 4. apr. 2015