Bøger / faglitteratur

Kurér ordblindhed! : bring APD, DAMP, ADHD, Tourette, Asperger og autisme under kontrol


Beskrivelse


Et argument for, at årsagerne til boglig handicap skal findes i den menneskelige fysiologi, ikke mindst i det indre øre og at brugen af Chr. A. Volfs ordblindeplade - her vedlagt i cd-version - skal have medført stærkt forøget læsefærdighed hos børn, der ikke har haft gavn af skolens læseundervisning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 19. mar. 2010

Målgruppen er fagfolk og behandlere i uddannelses- og sundhedssystemet. Forfatteren har i mange år behandlet børn og voksne på sin alternative lydklinik, og denne bog er en samlet fremstilling af hans teorier og erfaringer.

Forfatteren beskriver årsagerne til læsevanskeligheder og hvordan de kan kureres eller afbødes. Han ønsker at dokumentere, hvordan årsagerne til boglige handicap kan findes i den menneskelige fysiologi ved en særlig kombination af et mangelfuldt fungerende indre øre og ustabile skeletfunktioner. Han fremlægger sine årelange erfaringer fra arbejdet med at stabilisere det indre øre, som han mener har en afgørende betydning for behandlingen af ordblindhed og APD, DAMP, ADHD, Tourette, Asperger og autisme. Bogen indledes med et afsnit med forklaringer på ord og begreber, som anvendes i bogen. Til bogen følger en cd med Chr. A. Volfs "Orblindeplade".

Der findes en del ældre litteratur om emnet af Kaare p Johannesen: Ordblinde børn fra 1992 og Håndbog for forældre hvis børn klarer sig dårligt i skolen fra 1995. Af nyere litteratur er udkommet en grundbog af Carsten Elbro fra 2007 Læsevanskeligheder og fra 2008 for forældre Ordblindhed af Andreasen og Jandorf.

En vigtig bog set i lyset af de mange børn der forlader folkeskolen uden at kunne læse og skrive. En speciel udgivelse i relation til at den indeholder forfatterens egne opdaterede teorier, erfaringer og forskningsresultater om ordblindhed og adfærdsforstyrrende sygdomme.


Undervisere.dk

Årg. 4, sep. (2010)

af

af

Ida Marie Mundt

Årg. 4, sep. (2010)