Bøger / skønlitteratur / digte

Kuvertens tyngde : digte


Beskrivelse


Digte. Korte digte, der ved hjælp af konkrete sansninger kredser om naturen, erindringen og sindets skrøbelighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 27. nov. 2017

Samling med korte, sanselige digte, der kredser om naturen, erindringen og sindets skrøbelighed. For trænede lyriklæsere.

Naturen, erindringen og sindets skrøbelighed er omdrejningspunktet for denne samling med korte digte, som ofte tager udgangspunkt i en konkret sansning, som i åbningsdigtet kobles sammen med erindringen om en sommer: "Landskabets hud/ Bølgens sandspejl/ Smagen af salt/ Det var den sommer hvor/ Du gik foran mig på stranden/ Da du vendte dig om/ Så jeg havets dybde/ I din sjæls øjne". I andre digte kommer det sanselige mere rent til udtryk, som her: "Trappen/Betrædes/Smertens torne// Duften/ Lyset på/ Mørkets stige// Stemmers høres/ Lydløst/ Som toner". Digtene er skrevet af Kirsten Hyllested Jørgensen, som også skriver haiku-digte. Et eksempel på dette finder man på bogens bagomslag, hvor der står: "Kalligrafien/ Himmelbuens novaer/ Kuvertens tyngde".

Korte og skrøbelige digte, som ikke er lette at fortolke. De er dog rige på sansninger og erindringen om noget, der var engang, fylder meget og gør indtryk. De korte digte med naturbeskrivelser leder ofte tankerne hen på haiku-digtet, som fx disse fine strofer: "Sommerlysets hud/ Blødt græs/ Jordens dufter/ Af nylig regn// Stilheden taler/ Sit eget sprog/ Du vandrer/ I blomstrende have".

Kan sammenlignes med andre udgivelser fra Spangsggaard Art, fx Jørgen Wassilefskys Agorafobi, der også er rig på sansninger.