Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kvarklogens broder


Beskrivelse


Den unge trold Gro må brat forlade sit trygge bjerg og tage på rejse ud i Spiralen, da han er den eneste, der kan hjælpe sin klan i kampen mod den grusomme Bahjin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Bogen er en fantasy-fortælling for de 10-15 årige der, ligesom Lise Bidstrups andre serier af letlæst fantasy, retter sig imod de lånere, der endnu ikke er klar til Harry Potter.

Man har igen valgt at lade Patrick Leis lave forsidebillede, og da han altid laver lækre ting, lægges der op til både action og mystik. Det vil også gøre dette bind lettere at formidle til målgruppen end bind 1. I denne, hendes tredje bog (af fem) i serien Spiralen, introduceres vi til en tredje hovedperson - denne gang en trold. Trolden Gro har fundet en åre af det sjældne kvarksølv og må tage på en karakterbyggende rejse, for at lære den gamle kunst at udvinde det. Det, i serien, tilbagevendende onde - forhenværende ældsterådsmedlem Bahjin og hans tåbelige hjælper Littugo, er naturligvis også interesserede i dette sjældne metal. Dette bind skiller sig i øvrigt ud fra seriens første to bind ved at Bahjin, til sidst, ikke dør på frygtelig vis.

Bogen har samme kvaliteter som Lise Bidstrups andre fantasy fortællinger. Hvis man ønsker et højere læse-niveau efter denne serie, ville jeg anbefale Margaret Weis og Tracy Hickmans Sagaen om Dødens Port, hvis verden af forbundne planeter ligner denne meget.

Tredje del af Spiralen, er et fornøjeligt gensyn, med en spændende fantasy-verden for de yngre lånere. Jeg ser i hvert fald frem til de sidste to bind i serien.