Bøger / faglitteratur / erindringer

Kvinde, hvorfor græder du : fortællinger fra mit liv


Beskrivelse


En slags selvbiografisk collage hvor præsten Kathrine Lilleør (f. 1964) fortæller om brudstykker og hændelser i sit liv, og deler ud af sine erfaringer og tanker om tilværelsen som præst, sjælesørger og alenemor til tre piger. Desuden fortæller hun via andre menneskers livshistorier om forførelse, skilsmisse, sorg og døden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 23. sep. 2009

Bogen henvender sig til læsere med interesse i kristendom, både troende og ikke-troende.

Kathrine Lilleør er sognepræst, tidligere medlem af Etisk Råd og debattør. I denne bog skriver hun om tanker, om mennesker som hun har mødt igennem livet, sin baggrund, kristendom og dele af sit eget liv. Bogen er inddelt i fire dele: "Præsteliv", "Mænd og kvinder", "Sorg" og "Fædre, sønner, mødre og døtre". Forfatteren fortæller bl.a. om mødet med utilpassede konfirmander, døende, efterladte, kirkegængere og menighedsråd. Langt de fleste fortællinger er på ganske få sider og er uden større sammenhæng end de overordnede emner. Indimellem disse fortællinger kommer i korte afsnit historien om forfatterens skilsmisse, og de tanker og erfaringer, det har givet hende. Bogen er ikke en kronologisk fortælling om Lilleørs liv, men hun kommer vidt omkring i tid og emner, og de enkelte fortællinger står fint hver for sig. Bogens titel hentyder til spørgsmålet, der stilles Maria ved Jesu tomme grav, hvor der ikke er noget at græde over.

Lilleør har tidligere udgivet samtalebogen Tro mod tro, 2005 sammen med Naser Khader, hvor de i deres samtaler tager udgangspunkt i henholdsvis kristendom og islam.

Bogen er tankevækkende og giver læseren et indblik i Kathrine Lilleørs virke som sognepræst og de mange forskellige skæbner, som hun møder. Man får også en fortælling om hendes eget liv med familie, børn, skilsmisse, tanker og erfaringer.


Berlingske tidende

d. 1. okt. 2009

af

af

Hanne Dam

d. 1. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 5. okt. 2009

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. okt. 2009


Weekendavisen

d. 2. okt. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 2. okt. 2009


Kristeligt dagblad

d. 7. okt. 2009

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 7. okt. 2009


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 1/2 (2010)

af

af

Jakob Hvidt

Årg. 100, nr. 1/2 (2010)