Bøger / faglitteratur / håndbøger

Kvinde kend din krop : en håndbog


Beskrivelse


Håndbog for kvinden, skrevet af kvinder i alle aldre. Bogen giver den vigtigste og nyeste viden om kvindekroppen, dens funktioner og reaktioner.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 15. nov. 2013

Målgruppen er unge og voksne kvinder (og mænd for den sags skyld) i alle aldre. Jeg synes, den har stærke budskaber især til yngre kvinder, men jeg selv, der nok må karakteriseres som ældre og tilhørende rødstrømpegenerationen, finder den spændende og tankevækkende.

En af rødstrømpetidens mest ikonografiske udgivelser var netop Kvinde kend din krop, der udkom 1. gang i 1975 og siden er kommet i en ny udgave hvert årti. 1. udgaven var den, der vandt størst udbredelse. Men hver udgave har haft sit særlige kendetegn. I nærværende er det billedsiden, der kan virke grænseoverskridende, idet her gang på gang afbildes kønsorganer i høj opløsning, og et tv-indslag forleden viste, at mange selv unge følte sig stødt. Samme indslag fortalte, at et stort antal kvinder ønsker en kønslæbereducerende operation, fordi de tror, de er unormale. Bogen viser, at der netop på dette område er store biologiske variationer, som alle er normale. Så Kvinde kend din krop har som altid en mission om at fremme sund seksualitet og seksuel frigørelse. Og som altid fokuseres der på en lang række relevante områder, når det gælder kvindeliv og kvindekrop.

Bogen er nyredigeret og nyskrevet i forhold til tidligere udgaver. Ellers om kvindekroppen: Kvinde - krop og sundhed : en moderne læges guide til selvhelbredelse, 2007, som ikke er nær så bredt funderet som anmeldte titel.

Forrige udgave kan udskiftes. Biblioteker med særlige forpligtelser kan føje endnu en udgave til samlingen.


litteratursiden.dk

d. 3. mar. 2014

af

af

Anne Steen Himmelstrup

d. 3. mar. 2014

Den nye udgave af den ikoniske håndbog lægger (igen) op til kønspolitisk debat om kønskvoter, ligeløn og barsel. Bogens vigtigste bidrag er dog den unikke præsentation af kvindekroppen i al dens mangf...


Berlingske tidende

d. 28. nov. 2013

af

af

Kathrine Lilleør

d. 28. nov. 2013


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 92, nr. 3 (2014)

af

af

Helena Galina Nielsen

Årg. 92, nr. 3 (2014)