Bøger / faglitteratur

Kvinde - klik ind!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2012

af

af

Stine Grabas

d. 22. maj 2012

Til kvinder, der vil cykle på motionsplan eller deltage i større landevejsløb. En bog for nybegynderen eller for kvinder, der ønsker inspiration og motivation for at begive sig ud på vejene.

Er man som kvinde i tvivl om, hvordan man skal komme i gang med at cykle for alvor, er der meget inspiration og mange gode råd at hente her i bogen. Råd om køb af den første cykel, det lækreste cykeludstyr og deriblandt tøj, facts om cykelteknik samt forslag til cykelruter. Indimellem er den krydret med historier fra især kendte kvindelige cykelryttere, der deler ud af deres spændende anekdoter. Kvinde - klik ind er utrolig lækker i layoutet, overskuelig og er fyldt med flotte billeder, der gør bogen helstøbt. Sproget emmer af sådan en cykelglæde, at den tøvende cyklist hurtigt skal blive overbevist.

Af gode cykelbøger, der ligeledes forholder sig til udstyr og teknik, findes Sidwells Cykelbogen fra 2004 og Vi træner, motionerer og cykler af Brask, 2009. I sidstnævnte er der bedre illustrationer, men ganske lidt tekst, der decideret er henvendt til kvinder. Man må konstatere, at denne nye cykelbog for kvinder udfylder et hul i litteraturen.

Indbydende og motiverende cykelbog for især den kvindelige nybegynder. En allround bog, der forklarer teknik, udstyr mm. iblandet gode og spændende cykelhistorier. Et must på de fleste biblioteker.