Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinde på spring : en komedie om fiasko, en tragedie om succes


Beskrivelse


Kates tilværelse er umådelig succesfuld: karrierejob, perfekt familie, sød mand og en lunefuld barnepige. Hun tæller sekunder, laver lister og føler sig alligevel utilstrækkelig og som en toptunet, satirisk parodi.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2002

af

af

Birgitte Bornæs

d. 23. aug. 2002

Her er vist Årets Roman for en meget stor gruppe læsere - centrum i en kernegruppe af kvinder i den føde- og karrieredygtige alder, med ringe der spreder sig bredt over læsernes aldre og køn. Befriende og forløsende morsom, men også gribende, velskrevet og levende. Undertitlen: En komedie om fiasko, en tragedie om succes er rammende. Emnet er Moderskab. Eller: hvordan man er børnene utro med sin karriere/ hvordan man forfalsker købetærter (klemmes skæve og får ny glasur), så de finder nåde for Morfiaens blik til skolefesten. De checkede i 30erne, hvordan har de det indeni? Er deres parforhold også reduceret til instrukser i entreen mellem to stafetløbere, der hver især mistænker den anden for at være det svage led? Hvordan genopdager man sin egen mor? Hvordan føles det, når børn er et problem, der skal løses, snarere end noget, der skal nydes? Hvor er værdierne i livet henne? Katharine Reddy (= mrs Shattock), meget rejsende komet i finansverdenen, finder i bogen sin løsning - eller gør hun? Kører rotteræset bare videre for den uforbederlige karrierekvinde? Og sker der noget ved det, hvis man selv kan skabe rammerne?.


litteratursiden.dk

d. 28. apr. 2003

af

af

Susanne Gilling

d. 28. apr. 2003

"Kvinde på spring" er en fantastisk morsom og hektisk roman, der sætter fingeren på et af det moderne samfunds problemer: hvordan forenes familieliv med en (kvindelig) karriere på et højt niveau på en...


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2002

af

af

Birgit Straarup

d. 15. okt. 2002


Information

d. 13. dec. 2002

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 13. dec. 2002


Civiløkonomen

Årg. 49, nr. 11 (2002)

af

af

Gitte S. Nielsen

Årg. 49, nr. 11 (2002)