Bøger / skønlitteratur / noveller

Kvinden bag masken : 22 noveller


Beskrivelse


Noveller om kærlighed, utroskab og jalousi, der er som små hemmeligheder læseren kan gå på opdagelse i.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 20. nov. 2017

Sidonie-Gabrielle Colette er antydningens mester og disse noveller om kærlighed, utroskab og jalousi er som små hemmeligheder, man kan gå på opdagelse i. For læsere af noveller generelt og især for de der elsker fransk litteratur.

22 noveller der kredser om de svære relationer mennesker imellem. Vi møder bl.a. kvinden der på bryllupsrejsen opdager, at hendes mands hænder er helt afskyelige, indbrudstyven, der må forgive en fysisk tiltrækning for at slippe væk og manden, der måske har slået sin kæreste ihjel. Sidst i bogen er et lille biografisk kapitel, der fortæller om Colettes liv og forfatterskab.

Der antydes meget i disse noveller og det holder læseren fanget. Nogle fungerer bedre end andre, men generelt er de interessante og man sidder tilbage med en undren eller et lille smil på læben over en overraskende slutning.

Sidonie-Gabrielle Colette skriver meget specielt og man kan med fordel læse andre af hendes værker fx Chéri der er et hovedværk. Derudover vil andre fransk forfattere fra tiden være interessante fx Marcel Proust eller Andre Breton.


litteratursiden.dk

d. 5. jan. 2018

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 5. jan. 2018

Tag med en af 1900-tallets mest markante franske stemmer tilbage til 1920’ernes Paris og helt derind, hvor livet gør ondt: i kærligheden, jalousien og længslen efter det tabte. Hele 22 noveller er sa...


Information

d. 30. dec. 2017

af

af

Martin Bastkjær

d. 30. dec. 2017