Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinden der forsvandt


Beskrivelse


På deres femårs-bryllupsdag forsvinder Amy sporløst fra sit lykkelige ægteskab. Nick bliver politiets hovedmistænkte, og fundet af Amys kompromitterende dagbog belaster ham yderligere. Men hvad er det egentlig for et djævelsk plot den ene af ægtefællerne har udtænkt og hvorfor?

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 6. maj 2013

Frygtelig spændende psykologisk thriller, som kræver, at man har tid til at tilsidesætte næsten alt andet et par dage. Oplagt ferie- eller weekendlæsning.

Nick og Amy er det perfekte par: smukke, succesrige og lykkelige. Finanskrisen tvinger dem dog til at forlade New York og slå sig ned i en mindre by. Her falder Amy aldrig rigtig til, og på deres femårs-bryllupsdag forsvinder hun sporløst. Poltiet mistænker Nick, som benægter hårdnakket, mens fundet af Amys dagbog belaster ham yderligere. Både Nick og Amy viser sig at være mildest talt upålidelige fortællere, og handlingen i denne velskrevne og fascinerende thriller skifter flere gange retning, så det er komplet umuligt for læseren at forudsige, hvilket ondt og psykopatisk scenarie en af ægtefællerne har udtænkt. Det er en thriller, der går under huden på sin læser med sin demonstration af hvilket mørke, der kan skjule sig under en tilsyneladende lykkelig og normal overflade. Djævelsk tænkt og dygtigt udført.

Gillian Flynn (f. 1971) kendes for Skarpe genstande, 2006, og Mørke steder, 2009. Hun ligger i den bedste ende, hvad psykologiske thrillere angår, og kan sammenlignes med forfattere som Kate Atkinson, Tana French og en tidlig Patricia Highsmith.

Hvordan kunne det gå så galt, tænker man under læsningen af denne formidable psykologiske thriller. Læs den og anbefal den til de af bibliotekets læsere, der endnu ikke kender Gillian Flynns velfungerende og fascinerende skrivestil, som er et miks af thriller, krimi og spænding.


litteratursiden.dk

d. 16. aug. 2013

af

af

Line Hoffgaard

d. 16. aug. 2013

Veloplagt psykologisk triller om det perfekte par, som under overfladen slet ikke er, hvem de udgiver sig for at være. Hvem narrer hvem? En veloplagt psykologisk thriller til ferien eller bare, når du...


litteratursiden.dk

d. 2. juni 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 2. juni 2013

Hvis ikke det var fordi jeg havde lovet at anmelde bogen, så var jeg aldrig blevet færdig med den. Flere læsere udtalte, "at når du er halvvejs, så sker der virkelig noget"Men jeg syntes ikke, at det ...


Jyllands-posten

d. 13. juni 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. juni 2013


Berlingske tidende

d. 13. juli 2013

af

af

Per Krogh Hansen

d. 13. juli 2013


Weekendavisen

d. 14. juni 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 14. juni 2013


Information

d. 14. juni 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 14. juni 2013


Kristeligt dagblad

d. 28. juni 2013

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 28. juni 2013