Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinden i sort


Beskrivelse


Den unge advokat fra London skal ordne en sag om en nu afdød og temmelig sær kvinde. Han drager ud til hendes hjem i marsken for at bo i hendes hus og bringe orden i hendes papirer. Men det er ikke alt, der er som det skal være.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 26. jan. 2012

Her er en lille skarp sag til gyser-læserne. Den er hurtigt læst, og passer lige til en weekend i et stormomsust sommerhus.

Susan Hill har skrevet rigtig, rigtig mange bøger, over 40. Hun har skrevet om snart sagt hvad som helst, fra børnebøger til gotisk gys, både fiktion, fagbøger og skuespil. Dog har hun haft mest succes med sine krimier og gysere, og Kvinden i sort er et af hendes kendteste værker, ikke mindst pga. filmatiseringen med Harry Potter-helten Daniel Radcliffe i hovedrollen. Historien er det langsomme, gotiske gys, der sker egentlig ikke så meget, men det er meget stemningsfuldt og dystert. Slutningen har et godt lille tvist, der gør, at den ikke er helt gennemskuelig alligevel. Den virker ældre, end den er, men på den gode måde - ikke forældet, bare klassisk.

Der er egentlig nok at tage af fra Susan Hills bagkatalog, der fyldt med gys. Den kan fint sammenlignes med en anden af de store engelske gyserforfattere, Montague R. James. Titlen er ikke tidligere udkommet på dansk, men mange fans vil nok have læst den på engelsk.

En lille sort perle af en engelsk gotisk roman, der vil fascinere mange. Efterspørgslen kommer nok med filmen.


Jyllands-posten

d. 14. mar. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 14. mar. 2012


Weekendavisen

d. 17. feb. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 17. feb. 2012Informationer og udgaver