Bøger / faglitteratur / case studies

Kvinder der lever farligt


Beskrivelse


Fem kvinder fortæller om de mænd, der pga. deres psykopatiske træk har været til skade for deres liv, den manipulerende ægtemand, ludomanen, børnemisbrugeren, alkoholikeren og hustrumishandleren, og psykiateren kommenterer kvindernes valg og mændenes handlinger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 5. maj 2008

Kvinder der lever farligt vil kunne bruges forholdsvis bredt. Det er de personlige beretninger, der er i centrum, og derfor er bogen spændende og letlæst som var den en del af Virkelighedens verden. Den adskiller sig dog markant fra serien, idet der efter hvert afsnit er en psykolog, der kommenterer de mekanismer, der gør sig gældende i hvert enkelt tilfælde.

Psykiater Henrik Day Poulsen har i samarbejde med praktiserende psykolog Eva Poulsen skrevet efterskrifter til de dramatiske beretninger. Han er bl.a. kendt for sin store viden om psykopater, og har skrevet flere bøger inden for dette emne. Katrine Krebs er journalist, og har gennem samtaler med kvinderne fået de fine beretninger på papir. Sproget er godt og man suser igennem - hvis man da kan holde de hjerteskærende beretninger ud!.

Det enestående ved denne bog er sammenstillingen af de personlige, sandfærdige beretninger og de professionelles vurdering af disse. Det giver et rigtig godt indblik i de involverede parters psykiske problemer, hvad enten der er tale om psykopatiske mænd eller dependente kvinder. Det er en rigtig god bog til det sundhedspersonale der gerne vil have et mere personligt - men dog professionelt - indblik i de sygdomme, de skal ud og arbejde med.

En meget stærk og skræmmende bog, som man bliver klogere af. Nej, man kan ikke bare forlade en mand, der er voldelig eller mishandler ens barn. Hvorfor ikke? Læs bogen. Så finder du ud af det. Og det er ikke nemt at forklare.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 21 (2008)

af

af

Berit Fekkes

Årg. 108, nr. 21 (2008)