Bøger / faglitteratur

Kvinder og piger med asperger : 11 fortællinger om livet med en aspergerprofil


Beskrivelse


11 piger og kvinder i alderen fra 12 til 49 fortæller om, hvordan det er at have en autismespektrumprofil, og viser dermed at autisme kan komme til udtryk på mange forskellige måder og være lig med kreative personligheder og underfundige hjerner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2013

af

af

Christine Christensen

d. 6. maj 2013

En bog som vil gøre både aspergers-diagnosticerede, pårørende, alment interesserede og fagfolk klogere på, hvad det vil sige at være kvinde eller pige med aspergers.

Mere end 55.000 danskere har autisme i en eller anden form, og mindst hver fjerde skønnes at være kvinde eller pige. I denne interviewbog fortæller 11 kvinder og piger i alderen fra 12 til 49 år om, hvordan det lykkes at leve et liv med autisme fremfor på trods af den. De 11 fortællinger er meget forskellige, men også med en del fællestræk. De er velformulerede, tankevækkende og gribende, og både triste og morsomme. Bogens formål er at synliggøre, at autisme kan komme til udtryk på mange måder, og at det at have en autismespektrum-profil ikke nødvendigvis er ensbetydende med en svær og problemfyldt tilværelse. Indledes med et kort afsnit om autisme.

Der findes ikke andre titler udelukkende med fokus på kvinder og aspergers. At håndtere livet indeholder tre interviews med kvinder med forskellige neuropsykiatriske tilstande. Sari Soldens Kvinder med ADHD minder om denne men med ADHD som omdrejningspunkt.

Interviewbog. De 11 fortællinger giver et fint og informativt indblik i de interviewedes hverdag, deres styrker og svagheder, udfordringer og glæder. Historierne er velfortalte og både bevægende og tankevækkende og de giver et godt indblik i hvad det indebærer at være kvinde eller pige med en autisme-profil. Kan bruges bredt pga. sit lettilgængelige sprog.