Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinderne på stranden


Beskrivelse


Krimi om tre unge kvinder, hvis skæbner væves sammen af den udspekulerede internationale menneskehandel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 9. juni 2011

Thriller, der retter sig mod læsere af Liza Marklund, Anne Holt og Åsa Larsson.

Tove Alsterdal debuterer her med en thriller om den internationale menneskesmugler-mafia. Den tager udgangspunkt i tre kvinder på tre kontinenter, og væver deres oplevelser og skæbner sammen. Tempoet er højt, og sproget lige til. Man suser lige igennem, selvom emnet er barsk. Forfatteren har tidligere skrevet som journalist og dramatiker, og har desuden været redaktør. Bogen er blevet vel modtaget i Sverige, hvor den udkom første gang, og er desuden solgt til udgivelse i Norge, Tyskland, Spanien og Italien.

Det er oplagt at sammenligne med de øvrige svenske krimiforfatterinder, og i forordet er Liza Marklund da også takket. Temaet, menneskehandel, er også beskrevet mesterligt af Susanne Staun i romanen Skadestuen fra 2005.

Et oplagt supplement til de skandinaviske femi-krimier. Den vil finde sin naturlige plads på bibliotekets krimihylder, men om der kommer lange køer afhænger af markedsføringen.


litteratursiden.dk

d. 1. aug. 2011

af

af

Marianne Träff

d. 1. aug. 2011

Fremragende spænding og en vidunderlig kærlighedshistorie, ’Kvinderne på stranden’ er velskrevet kvalitetslitteratur. Ally er scenograf, bor i New York og har en strålende karriere foran sig. Hun er g...


Politiken

d. 6. aug. 2011

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 6. aug. 2011


Berlingske tidende

d. 26. juli 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 26. juli 2011