Bøger / faglitteratur

Kvindevisdom : overgangsalder - ikke et tab, men en mulighed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 27. apr. 2010

Bogen henvender sig til kvinder, der er interesserede i en mere alternativ indgangsvinkel til overgangsalderen og dens følgevirkninger.

Kvindevisdom er Jette Tønderings dagbogsoptegnelser over hendes overgangsalder, og de oplevelser hun har haft. Hendes overgangsalder starter meget brat med en mærkbar fysisk forandring hos hende. Vi følger hende på denne rejse igennem næsten 2 år, hvor hun oplever forskellige fysiske og psykiske forandringer og komplikationer. Hun griber overgangsalderen an fra en mere alternativ synsvinkel, og fortæller om sine oplevelser og følelser fra en anden vinkel end den man ofte hører fra lægestanden, som har en mere videnskabelig tilgang til denne overgangsperiode, som kan opleves vidt forskelligt fra kvinde til kvinde. Tøndering tager udgangspunkt i den spirituelle side af overgangsalderen og har bl.a. været på kurser, til seancer, healing og kinesiologi. Hun har arbejdet i den alternative branche i mere end 35 år med bl.a. helsekost og filosofi.

Hanne Rolsted Jensens bog Hedeturen - rejsen til et andet sted, 2010, er også en personlig beretning fra overgangsalderen. Nærværende bog fokuserer dog mere på det psykiske og den spirituelle side af denne periode i kvinders liv.

En personlig beretning af en kvinde med en anderledes tilgang til overgangsalderen og dens problemer. Her er stor fokus på det spirituelle og alternatives muligheder, som en vej igennem en periode, der kommer i en hver kvindes liv.