Bøger / skønlitteratur til børn / digte

Kys - med mere


Beskrivelse


Bethany og Carlota på 16 år er veninder, og tilbringer en dag i London med tilfældige udfordringer. Men de har også en hemmelighed, som overrasker dem begge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 26. juli 2011

En gennemført pigebog fra det pink og sølvfarvede omslag, den grundige bagsidetekst til indholdets mix af veninder-kærester-forældre og kyssetema. Den formidler sig selv til målgruppen af piger fra 12 til 14 år.

Forfatteren har ikke udgivet andet i Danmark endnu, men i England kendes hun fra to andre i samme stil. Denne bog handler om en dag i to veninders liv, en dag de skiftes til at fortælle om. Men det er en særlig dag, for de stikker af fra en vred stedfar, eksamenslæsning, graviditesbekymring og kærestesorger for at opleve en dag, hvor tilfældige opslag i et teenageblad skal lede dem på eventyr i London. Møde med tilfældige fyre, shopping for et "lånt" kreditkort og deltagelse i en sangkonkurrence er bare nogle af ingredienserne, men under den tilsyneladende ubekymrede overflade ligger Bethanys angst for en mulig graviditet og Carlotas familiebøvl, kærestesorg og en hemmelighed, hun føler hun må afsløre om venindens kæreste. En hemmelighed, som også er en overraskelse for læseren. Men de lærer ting om hinanden og om sig selv, selv om det faktisk ender med lidt af en katastrofe for Carlota. Bogen er skrevet i et friskt sprog i nutidens jargon, og er trods sin størrelse ret hurtig at læse.

Bogen adskiller sig ikke særligt meget fra den linde strøm af pigebøger, som der udkommer i disse år.

De to piger er faktisk præcist så uudholdelige og selvoptagne, som teenagere kan være, og som voksen sad jeg og blev godt irriteret på dem, men målgruppen skal nok sluge den.Informationer og udgaver