Bøger / faglitteratur / erindringer

Kysser himlen : en jagerpilots historie


Beskrivelse


Thomas "Met" Kristensen (f. 1969) fortæller om sin karriere i det danske flyvevåben. Om uddannelse og træning i Europa og Nordamerika, om flyene, udstyret, teknikken. Om kammeratskab, og om operationer og moderne luftkrig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 19. okt. 2017

Selvbiografi af en af Danmarks mest kendte piloter - om den unge dreng der gør karriere i flyvevåbnet og bliver blandt de bedste i landet. For læsere af biografier om livet i militæret, især flyvevåbnet.

Forfatteren vokser op på Amager, og interesserer sig mere for fodbold end så meget andet. Da han bliver ældre finder han ud af, at han gerne vil være jagerpilot. Uddannelsen er lang og tager mange år, for man kan hele tiden blive bedre, og han er fuldt ud dedikeret til drømmen om at blive den bedste pilot han kan blive. Bogen giver et indblik i, hvad det kræver at blive blandt de bedste og i jagerpiloternes historie og hverdag. Den lange karriere byder på få muligheder for at afprøve alt det som han har lært i praksis, men den bringer ham rundt i hele verden med nye daglige udfordringer, indtil især hans børn ændrer hans fokus og ambitioner. Forfatteren er bidragyder til flere bøger, der tager udgangspunkt i karrieren i flyvevåbnet.

Bogen giver et fint indblik i jagerpiloternes historie og dagligdag, men den har en del gentagelser, og mange lidt tørre detaljer. Det vil være en fordel at være bekendt med emnet på forhånd.

Bogen er mere personlig og uddybende end F-16 - oplevelser på danske vingerSØR - jagerpiloten bag visiretI forreste række som har flere billeder og fint kan supplere. Ellers har SØR - jagerpiloten bag visiret og I forreste række mange lighederBogen er mere personlig og uddybende end F-16 - oplevelser på danske vinger som har flere billeder og fint kan supplere. Ellers har og I forreste række mange lighederBogen er mere personlig og uddybende end F-16 - oplevelser på danske vinger som har flere billeder og fint kan supplere. Ellers har SØR - jagerpiloten bag visiret og mange ligheder.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 13. apr. 2018

af

af

Hans Peter H. Michaelsen

d. 13. apr. 2018


Flyv

2017, nr. 5

af

2017, nr. 5