Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Kysten er klar : 5.600 kilometer på cykel langs de danske kyster


Beskrivelse


I 12 kapitler beskrives tre somres cykelture langs Danmarks kyster, med vægt på seværdigheder og pudsige observationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Søren Møller

d. 13. sep. 2011

Hyggelæsning om cykelture langs danske kyster. Også til inspiration for egne ture.

Der er over 7000 km kyster rundt om Danmark. Forfatteren har over tre somre cyklet 5000 af kilometrene, langs Jylland og de større øer, og skrevet om det, først som 12 artikler i Jyllands-Posten i 2010-11. Her i bogen er teksten udvidet. Læseren kommer med rundt i hastige cykeltråd. Undervejs er der noget om landskabernes natur og historie, men især fokus på mange finurlige detaljer og forfatterens egne erindringer og tanker undervejs. Det hele serveres i en let skrevet og vittig stil. Illustreret med farvefotos, der stemmer sammen med tekstens små rejseopdagelser og cykelduknakkede humor.

Der findes flere beskrivelser af de danske kyster og deres natur og kulturseværdigheder. Bl.a. Danmarks kyster, 1997, hvor man kan læse om mange af de samme steder, men på en mere systematisk og faktafyldt måde, sådan som man kan ønske sig, hvis man skal bruge en bog som rigtig guide. Herværende bog kan også give ideer til egne ture, men vil mere kunne bruges som en læseoplevelse.

Beskrivelse af tre somres cykelture langs Danmarks kýster, med vægt på pudsige observationer, serveret i humoristisk stil.