Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

L. A. Ring mellem lys og mørke


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om den danske kunstmaler L. A. Ring (1854-1933), og om den forandring Rings malerier undergår, da han i slutningen af 1800-tallet bliver gift med den tyve år yngre Sigrid Kähler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 3. jan. 2017

Kataloget til Ordrupgaards seneste udstilling med L.A. Ring-billeder vil optage alle, der interesserer sig for dansk kunst.

Maleren L.A. Ring (1854-1933) var 42 år, da han blev gift med den tyve år yngre Sigrid Kähler. Museet Ordrupgaard ønsker med sin nye udstilling at vise den forandring, Rings malerier undergår efter giftermålet. Hvor Rings motiver tidligere havde været mere dystre og melankolske, bringer Sigrid Kähler nyt liv og lys ind i Rings tilværelse og dermed også i hans billeder, hvor det hjemlige får ny betydning. Kataloget med en række farveillustrationer har to artikler af Janus Weinreich Boss og Sara Hatla Krogsgaard, der også er kurator på udstillingen.

En meget smukt tilrettelagt bog i et let og håndterligt format, der alligevel opfylder udstillingens målsætning og budskab, selv om vi jo efterhånden er forvente med kunstkataloger i stort format.

I serien "Dansk klassikerkunst" skriver Henrik Wivel levende om L.A. RingL.A. Ring - på kanten af verden, mens Peter Nørgaard-Larsens - på kanten af verden vnok er den bog om kunstneren, der har det flotteste udstyrI serien "Dansk klassikerkunst" skriver Henrik Wivel levende om L.A. Ring, mens Peter Nørgaard-Larsens vnok er den bog om kunstneren, der har det flotteste udstyr.Informationer og udgaver