Bøger / skønlitteratur til børn / roman

La Belle Sauvage


Beskrivelse


Fantasy. Det vender op og ned på 11-årige Malcolm Polsteads liv, da han bliver nødt til at redde den spæde Lyra Belacqua fra forfølgere og oversvømmelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 6. okt. 2017

11-årige Malcolm Polsteads fredelige liv ændres drastisk, da han må frelse den spæde Lyra fra oversvømmelser og forfølgelse. Tag med til det parallelle univers fra "Det gyldne kompas" og følg deres rejse. 1. del i en spændende fantasyserie for børn fra 12 år.

Malcolm bor på en kro ved Oxford, hjælper sine forældre og besøger tit nonnerne på klostret. Men denne vinter begynder det at regne usædvanligt meget og mystiske folk dukker op og stiller spørgsmål om babyen Lyra, som nonnerne passer. Pludselig er Malcolm med i et hemmeligt efterretningsvæsen og i stor fare. Men det er den spæde Lyra også. Sammen med en ung tjenestepige må de flygte i hans kano. Det bliver en flugt på liv og død. Handlingen ligger 10 år før det, som sker i forfatterens kendte serie Det gyldne kompas.

Det er en velskrevet, spændende og kompleks bog med mange personer og intriger, som går på kryds og tværs, og som tager sig tid til at folde sig ud. Men da først flugten er sat i gang, er handlingen så spændende, at bogen er svær at slippe. En værdig fortsættelse af kultserien og dejligt at møde den spæde Lyra og få et gensyn med daimonerne, det mystiske støv og Lord Asriel. Denne bog er dog knapt så steampunket som de øvrige.

Bogen passer godt ind som forhistorie til resten af serien, og som helhed er det et værk i den klassiske fantasytradition på niveau med en anden kultserie som "Narnia"-serien, hvor Løven, heksen og garderobeskabet (Ved Niels Søndergaard) er første bind.


Politiken

d. 28. okt. 2017

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 28. okt. 2017


Weekendavisen

d. 10. nov. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 10. nov. 2017


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 1 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 1 (2018)