Bøger / faglitteratur / opskrifter

La Glace : konditoriet i den moderne tidslomme


Beskrivelse


Om konditoriet La Glace som siden 1870 har serviceret kageglade kunder. Med 30 opskrifter på klassiske og moderne kager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 19. okt. 2017

Historien om et helt særligt konditori, dets personale og kageopskrifter. For øvede kageentusiaster eller kagehistorisk interesserede.

Gennem 3 århundreder og 7 generationer har konditoriet La Glace været en del af københavnernes bevidsthed. Konditoriet blev grundlagt i 1870 af Nicolaus Henningsen, der blev udlært som konditor i Flensborg og hvis originale opskrifter stadig er i brug i dag. Denne bog er en rundtur gennem konditoriets historie, dets produktion og de mennesker, der har arbejdet og sat sit præg på forretningen gennem 200 år. Der er afsnit om moderne kager og deres skabere, modeugen, scener fra et stambord, en rejse til europæiske konditorier og selvfølgelig en lang række opskrifter på konditoriets klassiske kager og is. Bagerst en liste over særlige ingredienser og redskaber.

En rigtig lækker bladrebog og hyldest til en kage-institution. Selvom ikke alle opskrifter er lige komplicerede og ingredienstunge, er de fleste kager ikke for alle og enhver. Erfarne kagebagere vil dog begejstres over de lækre opskrifter og det indbydende layout med smukke farvefotos af kager og is.

Minder en del om Årets kageBlomsterbergs søde sager, der fortæller historien om en traditionsrig begivenhed. En smule lettere er Blomsterbergs Blomsterbergs søde sagerMinder en del om Årets kage, der fortæller historien om en traditionsrig begivenhed. En smule lettere er Blomsterbergs .