Bøger / skønlitteratur til børn / bibelhistorier

Lånehajen : lignelsen om Den gældbundne tjener


Beskrivelse


En taxachauffør drømmer om lækre biler, men for at betale for drømmen må han opsøge en lånehaj. Hvad sker der, hvis han ikke kan betale pengene tilbage? Nydigtet lignelse til højtlæsning og dialog fra ca. 6 år eller til kristendomsundervisning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2023

af

af

Christine Christensen

d. 8. dec. 2023

En taxachauffør drømmer om lækre biler, men for at betale for drømmen må han opsøge en lånehaj. Hvad sker der, hvis han ikke kan betale pengene tilbage? Nydigtet lignelse til højtlæsning og dialog fra ca. 6 år eller til kristendomsundervisning.

Kim Fupz Aakeson har omskrevet en række kendte og mere ukendte lignelser under navnet "Fupz'ke lignelser". Denne gang er det fortællingerne om "Arbejderne i vingården", "Den gældbundne tjener" og "Det vildfarne får", der er bearbejdet til nutidige historier om empati, moral, drømme og det gode menneskeliv. Billedbøgerne er illustreret med Lillian Brøggers velkendte streg.

De tre lignelser er skrevet med vanligt Fupzsk overskud og opfindsomhed. Det er historier, der berører store spørgsmål på en lettilgængelig måde, og der er meget at tale om i en efterfølgende dialog med en forælder eller lærer. Bøgerne er meget velegnet til kristendomsundervisning på alle trin. Illustrationerne af Lilian Brøgger supplerer historierne fint med deres særegne skæve og lidt karikerede persongalleri.

De tre anmeldte lignelser er alle med i LignelserDen der snyder -Det store partyPer, Poul & Farmand, der indeholder spørgsmål til videre samtale. Det er også helt oplagt at gribe fat i Bibelstærk-serien, der er nået til 15. bind, Den der snyder -. Læs også de tre første "Fupz'ke lignelser" fx Det store party eller Per, Poul & FarmandDe tre anmeldte lignelser er alle med i Lignelser, der indeholder spørgsmål til videre samtale. Det er også helt oplagt at gribe fat i Bibelstærk-serien, der er nået til 15. bind, . Læs også de tre første "Fupz'ke lignelser" fx Det store party eller Per, Poul & FarmandDe tre anmeldte lignelser er alle med i Lignelser, der indeholder spørgsmål til videre samtale. Det er også helt oplagt at gribe fat i Bibelstærk-serien, der er nået til 15. bind, Den der snyder -. Læs også de tre første "Fupz'ke lignelser" fx eller Per, Poul & FarmandDe tre anmeldte lignelser er alle med i Lignelser, der indeholder spørgsmål til videre samtale. Det er også helt oplagt at gribe fat i Bibelstærk-serien, der er nået til 15. bind, Den der snyder -. Læs også de tre første "Fupz'ke lignelser" fx Det store party eller .