Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lad alt blive din læremester : 100 lektioner i mindfulness


Beskrivelse


100 enkle budskaber, som fokuserer på håndtering af stress, smerte og sygdom ved hjælp af opmærksomhedsmeditation. Herved udvikles større selverkendelse, nærvær, glæde og ro i sig selv og sammen med andre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 21. apr. 2010

Mindfulness i lommeformat. 100 korte tekster til refleksion. Bogen er for den læser, der ikke orker den store teksttunge fordybelse, eller den læser, der kender til mindfulness, men godt kan lide disse små remindere om et liv i nærvær, som i øvrigt kan danne udgangspunkt for meditation og/eller samtale.

Bogen er oversat fra amerikansk, og forfatteren er ph.d., professor og stifter af en stressklinik. Bogen består af små ultrakorte tekster, som kan danne udgangspunkt for større nærvær med henblik på at reducere stress og øge livskvaliteten. Navnlig for mennesker, der lider af en eller anden form for belastning som fx smerter, fysisk eller psykisk sygdom. I en verden, hvor vi alle synes at være på vej et andet sted hen, er mindfulness vejen hjem i os selv. Bogen er gennemillustreret med grøn/hvide fotos - tydelige eller doucede - af især planter. De understreger bogens meditative budskaber.

Parallel til forfatterens Find hjem til dig selv, 2008.

En bog, der egner sig til små hurtige opslag, hvor man bliver mindet om at være til stede i sit liv. I et enkelt sprog forklarer den let forståeligt, hvad mindfulness går ud på. Kan anskaffes/anvendes på linje med ovennævnte titel.