Bøger / faglitteratur til børn / dagbøger

Lad mig bare forsvinde : en anoreksipiges dagbog


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1979) personlige beretning om at lide af anoreksi fra hun var 17 til hun var 28 år. Til dagbogen fortæller hun om sult, selvhad, ensomhed og psykiatrisk behandling men også om forelskelse og fremtidsdrømme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

En bog for piger fra 14 år og voksne der holder af at læse stærkt personlige, dokumentariske beretninger i stil med udgivelserne i serien Virkelighedens verden.

Bogen udkommer på forlaget Phabel hvis varemærke hidtil har været ungdomsromaner i fantasygenren. Med serien DocU lancerer forlaget endnu en linje, der bl.a. omfatter samtalebøger med fokus på unges virkelighed. Mille Eigard Andersens bog er den første i serien. Den beskriver hendes oplevelser med en spiseforstyrrelse gennem 11 år fortalt til hendes dagbog. Sygdommen opstod næsten umærkeligt i løbet af Milles første gymnasieår, og først nu som 28-årig har hun lagt den bag sig. Læseren møder Mille som en sød, lidt genert og pligtopfyldende pige, der er glad for sin familie, veninderne og alle sine dyr. Men hun har svært ved at give slip på sig selv og bliver mere og mere syg af den spiseforstyrrelse, hun føler giver hende en form for kontrol over sit liv. Samtidig væmmes hun ved sig selv. Sproget er godt, mundret og noget talesprogspræget. Der bliver ikke lagt fingre imellem når druk- og brækture og forholdet til fyrene beskrives.

I de seneste år er bl.a. udkommet Et liv med Anoreksi, 2007 og Zebrapigen, 2006, der begge ligesom denne er unge kvinders personlige og læseværdige beretninger om mange år med sygdommen.

En på en gang morsom, rørende og tankevækkende beretning om en svær psykisk sygdom og om en ung kvindes vej fra barn til voksen.


Weekendavisen

d. 28. mar. 2008

af

af

Liselotte Wiemer

d. 28. mar. 2008