Bøger / skønlitteratur til børn / young adult

Lad mig være


Beskrivelse


Tobias går i 3.g og har problemer med sit selvværd. For ofte plages han af ensomheden, selvmordstanker og flirter med stoffer. Heldigvis har han omsorgsfulde forældre, der vil ham det bedste. Mon de ved at han også lyver?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 26. apr. 2017

Om teenageren Tobias, der føler sig utilstrækkelig og ikke føler at han passer ind. Young adult-roman for både unge og voksne teenagere.

Forfatter Rasmus Faber Lundberg skriver om teenageren Tobias som går i 3. g og drømmer om at blive forfatter. Tobias har ambitioner men er ensom da han ingen venner har, lyver over for sine forældre, optaget af stoffer og plages selvmordstanker. Tobias arbejder med at finde sig selv i en verden hvor både han selv og andre har mange forventninger til ham, og ofte sløres udsigten til fremtiden pga. nutidens problemer. "Jeg så mig selv i spejlbilledet fra værelsets vindue. Synet, der mødte mig, gjorde ondt. Det var et syn af tab, af ikke at magte, hvad end man vil foretage sig, fordi dette kun vil være en afledningsmanøvre og ikke tage hånd om det virkelige problem, for det problem er ikke til at tage hånd om, da det dårligt nok er til at tale om, for det problem er tomheden, den mest knusende urkraft af alle.".

Forfatterens debutbog formår at få læseren ind under huden på den unge Tobias som kæmper med sin identitet, seksualitet og relation til omverdenen. Fortællingen er relevant, velskrevet og udspiller sig i en realistisk og nutidig verden.

Af andre young adult romaner som også kredser om ungdommens skyggesider og dæmoner findes: Den dag jeg glemmerVores kemiske hjerterProvinspisGlimt fra et pigelivAt være knust, Vores kemiske hjerter, Provinspis, Glimt fra et pigeliv og At være knustAf andre young adult romaner som også kredser om ungdommens skyggesider og dæmoner findes: Den dag jeg glemmer, , Provinspis, Glimt fra et pigeliv og At være knustAf andre young adult romaner som også kredser om ungdommens skyggesider og dæmoner findes: Den dag jeg glemmer, Vores kemiske hjerter, , Glimt fra et pigeliv og At være knustAf andre young adult romaner som også kredser om ungdommens skyggesider og dæmoner findes: Den dag jeg glemmer, Vores kemiske hjerter, Provinspis, og At være knustAf andre young adult romaner som også kredser om ungdommens skyggesider og dæmoner findes: Den dag jeg glemmer, Vores kemiske hjerter, Provinspis, Glimt fra et pigeliv og .