Bøger / skønlitteratur / roman

Lad os håbe på det bedste


Beskrivelse


Da Carolina en morgen finder sin mand Aksel uventet død i sengen, står hun med ét som alenemor til en lille dreng. Udover sorgen må hun også arbejde med en stor skyldfølelse. Har hun presset ham for meget?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. dec. 2018

En hudløst ærlig og stærk roman om at miste og prøve at komme videre. En morgen finder Carolina sin mand død i sengen. Nu er hun enke og alenemor til deres lille dreng. En bog til læsere af skæbne- og livshistorier og med interesse for bearbejdelse af sorg.

Carolina og Aksel er forældre til en dreng på 10 måneder, da Aksel uventet dør i sin søvn. I bogen fortæller Carolina om, hvordan hun må forholde sig både til chokket og savnet og alle de følelser, hun og familien må gennemleve, men hun krydser også tilbage til, da de mødte hinanden. Hun slås med en enorm skyldfølelse, fordi hun har været den, der har presset på overfor den mere tilbageholdende og tænksomme Aksel. Flytninger, aktiviteter og graviditet. Er det hende, som har stresset ham for meget? Men da hun efter et par år møder en ny mand, kommer hun til at opleve andre problemer og en anden slags skyld også. Den svenske forfatter er debutant.

Det er en gribende og velskrevet bog, som jeg strøg igennem. En ting er, at den kan gøre en klog på sorgprocesser og vise måder at hjælpe både sig selv og andre i sorg på. Men forfatterens tanker om parforhold, børneopdragelse og familierelationer i det hele taget er bestemt også værd at læse og tænke over.

Andre nyere romaner om uventet død og sorgprocesser er I hvert øjeblik er vi stadig i liveHar døden taget noget fra dig så giv det tilbage og Har døden taget noget fra dig så giv det tilbageAndre nyere romaner om uventet død og sorgprocesser er I hvert øjeblik er vi stadig i live og .


litteratursiden.dk

d. 17. jan. 2019

af

af

Barbara Rugholm

d. 17. jan. 2019

Ærlig og usminket autofiktion om livet, døden og sorgen. Om partnerens pludselige dødsfald og savnet, men også om det svære liv som sammen. En morgen vågner Carolina Setterwall og finder sin kæreste ...


Kristeligt dagblad

d. 19. jan. 2019

af

af

Mai Misfeldt

d. 19. jan. 2019


Weekendavisen

d. 1. feb. 2019

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 1. feb. 2019