Bøger / faglitteratur

Lad sproget bære : genrepædagogik i praksis


Beskrivelse


Indføring i genrepædagogikken, hvis mål er at give eleverne en bevidsthed om de sproglige træk, der kendetegner forskellige tekstgenrer og fag. Med teori og praktiske eksempler.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. okt. 2012

Lad sproget bære er en pædagogisk metodebog i genrepædagogik, som er yderst relevant læsning for grundskolens lærere og lærerstuderende. Bogens teoretiske indføring i genrepædagogikken illustreres via mange, relevante praksisbeskrivelser, som konkretiserer teorierne godt og er en stor hjælp for lærerstuderende til at forbinde den teoretiske viden med deres kommende virke. Bogen kan både læses i sin helhed som en grundbog i genrepædagogik eller læses i uddrag efter interesse eller målrettet egen undervisningspraksis.

Bogen introducerer fire faser, som læringssituationer bør tilrettelægges efter: 1. fase med forforståelse og motivation, 2. fase med modeleksempler og dekonstruktion, 3. fase med fælles tekstkonstruktion og 4. fase med selvstændig tekstkonstruktion. Målet med faserne er at give eleverne et fælles sprog for faget, som kan fremme forståelsen af undervisningen.

Genrepædagogik er et pædagogisk begreb, som der ikke findes så meget litteratur om på dansk endnu, men som der helt sikkert vil komme meget litteratur om indenfor den nærmeste årrække. Ønsker man yderligere læsning om emnet, kan Sprog på spil, 2011 anbefales.

Teoretisk velfunderet praksisbog om genrepædagogik, som er let at overføre til egen undervisningspraksis. Det er en bog, som mange undervisere vil være glade for at have liggende på sit skrivebord.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. aug. 2015

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

d. 14. aug. 2015


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 6 (2015)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 63, nr. 6 (2015)


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 2 (2013)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 61, nr. 2 (2013)