Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lady Fredag


Beskrivelse


Fantasy. Lady Fredag er forsvundet og beskytter ikke længere Rigets femte nøgle. Arthur kaster sig ud i en livsfarlig eftersøgning, for at den magiske nøgle ikke skal ende i fjendtlige hænder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 19. juni 2009

Femte del af Garth Nix' højmagiske fantasy-serie Rigets nøgler, der henvender sig til garvede fantasy-læsere med gode læsefærdigheder fra ca. 11-12 år. Serien skal med sit store univers og persongalleri helst læses i rækkefølge for rigtigt at folde sig ud.

Arthur er lige vendt hjem fra krigen, da Lady Fredag bekendtgør, at hun overlader Rigets femte nøgle til hvem, der end finder den - ven eller fjende. Samtidig har veninden Blad store problemer på Lady Fredags hospital, hvor patienterne forsvinder. Snart kæmper både Blad og Arthur for at stoppe de fatale konsekvenser af Lady Fredags lunefulde handlinger. Rigets nøgler minder om en slags omvendt skabelseshistorie, hvor verden er ved at gå under på syv dage. Bogen starter langsomt, men kommer snart op i det samme storslåede, hæsblæsende og humoristiske gear som sine forgængere. Der er mange sjove tråde til andre fortællinger. En fløjtespiller med en hær af børn, der aldrig bliver voksne. Nøgler, der tiltrækkes af hinanden og gør bæreren mindre menneskelig. Og ikke mindst en vidunderlig smuk og skruppelløs videnskabskvinde.

Serien kan sammenlignes med forfatterens prisvindende Abhorsen-trilogien samt i denne bogs tilfælde lidt med Pullmans Det gyldne kompas.

Femte del af en spændende og udfordrende kvalitetsserie for den garvede fantasylæser, som holder af et fuldt udbygget fantasyunivers med mange detaljer.


Weekendavisen

d. 20. nov. 2009

af

af

Damain Arguimbau

d. 20. nov. 2009