Bøger / faglitteratur

Ladycool : dit køn er en styrke - brug det!


Beskrivelse


Det feminines status i samfundet undersøges på baggrund af research, egne erfaringer og oplevelser. Tesen er, at det feminine på alle måder har lavstatus i forhold til det maskuline, og det er den tese sociologen, Emilia van Hauen, tager et opgør med.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 7. mar. 2014

Bogen er et bidrag til debat om det feminines status i vores samfund og er for kvinder, der har fokus på personlig udvikling og selvværd. Det hele tager afsæt i forfatterens egne erfaringer, så den kan også formidles til læsere af biografier.

Bogen undersøger det feminines status i samfundet på baggrund af research, egne erfaringer og oplevelser. Tesen er, at det feminine på alle måder har lavstatus i forhold til det maskuline, og det er den tese sociologen tager et opgør med. Hun introducerer et nyt begreb, ladycool, der står for en kvinde af høj status. Sammen med de fire sætninger: "Jeg er elsket", "Jeg er fri", "Jeg er smuk", "Jeg er vigtig", der har hvert sit afsnit i bogen, beskriver hun den moderne, velstillede kvinde, der har sin frihed til at vælge på alle måder uden at føle skyld og skam. Hun har også skrevet Farvel egofest.

C. Moran: Kunsten at være kvinde er på baggrund af egne erfaringer en humoristisk tilgang til feminismen. P. Aalund: Hvad du ønsker, skal du få er en succesguide for kvinder. J. Hansen: Patteprinsen og de skinhellige drager er en kritisk tilgang til tidens kvindesyn.

Det er en sympatisk og velmenende bog, der ønsker at styrke den moderne kvindes feminine identitet og placere den på samme niveau som det maskuline. Der er mange gode pointer, men man skal ikke vente sig overraskende nye indsigter. Emilia van Hauens position som mediernes sociologiekspert, der spotter tidens trends, vil skabe efterspørgsel.


Politiken

d. 16. mar. 2014

af

af

Christian Graugaard

d. 16. mar. 2014


Berlingske tidende

d. 28. mar. 2014

af

af

Eva Agnete Selsing

d. 28. mar. 2014