Bøger / faglitteratur

Læder : en grundbog


Beskrivelse


Om hvilke grundteknikker og hvilket værktøj man har brug for, når man vil sy i læder. Indeholder desuden mønstre og arbejdsvejledninger til syv mindre projekter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 10. juni 2014

Grundbog i at arbejde med læder. For dem der vil kreere professionelt udseende produkter.

Henriette Andersen har en fortid som håndarbejdslærer, underviser i læderarbejde, og har tidligere udgivet to bøger om læderarbejder. Læder er en indgangsbog til dem, der gerne vil i gang med håndsyede læderprojekter. På hovedparten af siderne gennemgås fagudtryk, typer af læder, værktøj og teknikker. Alt sammen med det formål at få læseren godt i gang og få metoderne til at fungere i første forsøg. Til læderarbejde findes et væld af udstyr, men for at starte på det første projekt behøver man dog ikke det vilde. Til sidst i bogen findes 7 projekter, man kan kaste sig ud i med sin nyerhvervede viden. Opskrifterne inkluderer bl.a pung, taske og iPhone-cover. Projekterne og stilen har et professionelt og lækkert udseende, og der kæles for detaljen. Bogen er flot illustreret, og tekst og vejledninger er deltaljerede og forståelige.

I nyere tid er der ikke udgivet en så grundig bog om grundteknikkerne i læderarbejde. Andersens tidligere bog Vådformning af læderdyr er knap så kompliceret. Bogen er udgivet på forfatterens eget forlag, der for nyligt også har udgivet Pels-en grundbog og Tasker i pels og læder.

Bogen fungerer som en komplet indgang til læderarbejde. Gennem en grundig gennemgang af teknikker og udstyr, klædes læseren godt på til at komme i gang. En bog for hobby-læderentusiasten, der vil have et lækkert produkt.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 3 (2014)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 49, nr. 3 (2014)