Bøger / faglitteratur / diætkogebøger

Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukter : morgenmad, frokoster, lækkerier, middage, desserter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2012

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 6. mar. 2012

Kogebogen henvender sig primært til allergikere og familier med cøliaki inde på livet. Den indbydende forside vil dog også let formidle bogen til andre, der leder efter et glutenfrit alternativ.

Forfatteren er engelsk kogebogsforfatter og lider selv af allergi. Dette er hendes første bog på dansk, men hun er også oversat til en del andre sprog. Kogebogen er opdelt i afsnit med opskrifter til morgenmad, frokost og aftensmad, desserter, brød og kager; alt sammen uden gluten og mejeriprodukter. Alle opskrifter er forsynet med symboler, der viser hvilke ingredienser retten derudover ikke indeholder; fx gær, soja eller æg. Ved hver opskrift angives arbejdstid, og fremgangsmåden forklares udførligt. Flotte indbydende illustrationer. Register bagerst i bogen.

Der er kommet en del nyere kogebøger for cøliakiramte fx den lille Glutenfri af Helle Kofoed og den store Kogekunst for følsomme maver af Sonja Margrethe Jensen. Denne nye lægger sig midt i feltet, hvad størrelsen angår og vil pga. de flotte illustrationer og gode beskrivelser være nem at formidle.

Flot indbydende kogebog med opskrifter, der er fri for gluten og mejeriprodukter.