Bøger / faglitteratur til børn

Længe leve den kreative masse : beføjelser til ungdommen


Beskrivelse


Gode råd til unge om hvordan man får gode idéer og bliver kreativ. Bl.a. ved at improvisere med sproget, finde balancen mellem sin spontane og ukontrollerede del, ved at være åben og give sig selv, være ordblind (eller gøre sig ordblind foran tastaturet), med mere.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. aug. 2017

Thomas Blachman provokerer kærligt i denne debat-pamflet, der kan ses som opråb til ungdommen om at genfinde visionerne og kreativiteten i en samfundsudvikling som på mange måder synes klikket koldt på standby. For dig som søger inspirerende debatbøger om samfundsudviklingen.

"Alle unge mennesker, rejs jer! Lad fremtidige generationer huske jer for jeres ånd og ikke jeres forbrug. Alle unge mennesker, rejs jer! Jeg er her for at hjælpe jer med at finde guldet i gruset i jeres hjerner! Vores lands eneste råstof. Alle unge mennesker, rejs jer!" Sådan skriver Blachman i sin bog, der har undertitlen "Beføjelser til ungdommen". Der er i alt 5 beføjelse. De har overskrifterne "Idioten og geniet", "Improviser med sproget", "Ordblindhed er en gave", "Grebet" og "Blotteren er et gavmildt menneske". I sidstnævnte afsnit kommer Blachman bl.a. med følgende råd: "Spild ikke tiden på at spekulere over, hvad andre mennesker synes om dig eller hvor mange likes, du får, likes er for fedterøve, der kun interesserer sig for sig selv, husk det." Thomas Blachman er musiker og forfatter og kendt af mange som dommer i tv-programmet X-faktor. Han har også skrevet Det kolossale menneske.

Underholdende og tankevækkende debatbog som jeg håber mange unge vil hente som e-bog til smartphonen eller låne på biblioteket.

En anden forfriskende debatbog er fx Tænk vildt.


Højskolebladet

Årg. 142, nr. 6 (2017)

af

af

Lene Tanggaard

Årg. 142, nr. 6 (2017)


Politiken

d. 1. sep. 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 1. sep. 2017


Berlingske tidende

d. 1. sep. 2017

af

af

Eva Agnete Selsing

d. 1. sep. 2017


Weekendavisen

d. 8. sep. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 8. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 13. sep. 2017

af

af

Cecilie Højlund Wibe

d. 13. sep. 2017