Bøger / faglitteratur / essays

Længere væk


Beskrivelse


Forfatterens essays 1998-2011 om at skrive, om litteratur, om fuglekrybskytteri og ikke mindst om sin stærkt savnede ven, forfatteren David Foster Wallace.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Kent Skov

d. 31. maj 2013

Disse essays fra en af USA's mest iøjnefaldende forfattere og litterære person har sin egen lidt eksklusive men ikke nødvendigvis lille målgruppe, der nok skal finde denne nye bog. Vigtigt at formidle, at det ikke er en roman, men en del har karakter af fortællinger og noveller.

Oven på verdenssuccesen med samtids- og familieromanen Frihed er der selvfølgelig store forventninger til Franzens nye bog. Det er ikke en roman, men en samling essays, der består af refleksioner, romanlæsninger og litterære og dokumentariske beretninger og betragtninger samt kommentarer til samtiden. Artiklerne er skrevet inden for de seneste fem år og omfatter samfundskommentarer, og moralske betragtninger om tiden og den moderne kommunikationsteknologis betydning for kærlighed og den måde, vi udtrykker den på. Ca. halvdelen af teksterne handler direkte eller indirekte om andre romaner. Fx er titelhistorien en fremragende "robisonade" om Franzens egen selvvalgte "isolation" på den ugæstfri chilenske ø Masfuera. Også vennen D.F. Wallaces selvmord fylder ligesom Franzens passion for fugle. Bogen giver et billede af en modnet mand og forfatter, der er i stadig dialog med sig selv, sin kunst og sin omverden, og som beretter om det til sine læsere.

Umidelbart kommer man på en anden fremragende betragter og fortæller som Bruce Chatwin, fx I Patagonien m.fl.

De 20 essaytekster er varieret og spændende prosa. Langt væk er en bemærkelsesværdig og tankevækkende bog og bestemt værd at anbefale.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2013

af

af

Pernille Lisborg

d. 2. juli 2013

Fuglekrybskytteri, David Foster Wallaces død og vigtigheden af skønlitteratur. Den amerikanske forfatter, Jonathan Franzen, når vidt omkring i denne fremragende essaysamling. Jeg er inde i en stime, h...


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2013

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 11. juni 2013


Weekendavisen

d. 21. juni 2013

af

af

Klaus Rothstein

d. 21. juni 2013


Standart

Årg. 27, nr. 3 (2013)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 27, nr. 3 (2013)