Bøger / faglitteratur

Længsel efter faste former : en temperatur på dansk høflighed og vores omgang med hinanden


Beskrivelse


Debatbog om vore dages omgangsformer med forfatterens egne oplevelser, hvor almindelig kommunikation er gået skævt på grund af taktløshed og manglende høflighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 24. nov. 2011

Veloplagt debatbog, der med sit skæve humoristiske blik på vores omgangsformer vil falde i smag hos (nok især) alle os et godt stykke over de 40, som ofte undres over sædernes forfald, fx at nogen ikke længere hilser goddag, når de kommer ind på biblioteket. Bogen kan også fint være et udgangspunkt for en diskussion på et personalemøde om takt og tone på ens arbejdsplads.

Bogens undertitel karakteriserer dens indhold ganske præcist: "En temperatur på dansk høflighed og vores omgang med hinanden". Torben Steno fortæller vedkommende og sjovt om episoder, han har oplevet, hvor almindelig kommunikationen fuldstændig unødvendigt er gået helt skævt på grund af taktløshed og manglende høflighed. For yderligere at få sine oplevelser belyst og kommenteret, rejser Steno rundt og taler med en række forskellige mennesker, fx Søren Ulrik Thomsen, Niels Hausgaard, Svend Brinkmann, Lone Frank og Trille, der udtaler, at "høflighed er det kit, der binder mennesker sammen". Det mere og mere udbredte krammeri mellem både mænd og kvinder, der nærmest kun skal have mødt hinanden et par gange, karakteriserer Hausgaard rammende som det rene "frås", når man der "går fra favn til favn".

At der virkelig er noget om Stenos høflighedssnak vidner en række tilsvarende bøger, udkommet i de seneste år, om: Lars Aps Fucking flink, Peter Olesens Høfligheden og så selvfølgelig Henrik Jensens Det ordentlige menneske.

Overskuelig, humoristisk og lettilgængelig bog om vore dages omgangsformer.


Kristeligt dagblad

d. 10. dec. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 10. dec. 2011