Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Længslernes land : en kulturhistorisk rejse ned gennem Portugal


Beskrivelse


En personlig togrejse rundt til nogle af Portugals smukkeste og mest interessante byer. Der fortælles om kulturlivet, restauranter, caféer, personligheder der har præget stederne samt begivenheder fra Portugals dramatiske historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 28. jan. 2020

Rejs til forunderlige Portugal siddende hjemme i din lænestol med denne klassiske rejsebeskrivelse. Fortrinsvist til det lidt modne publikum.

Rejsejournalisten Jørn Ørnstrup tager os denne gang med på en personlig togrejse rundt til nogle af Portugals smukkeste og mest interessante byer :Viana do Castelo, Braga, Porto, Coimbra, Fátima, Lissabon, Belém, Estoril, Cascais, Évora, Albufeira og Silves. Der fortælles om kulturlivet, restauranter, caféer, personligheder der har præget stederne samt begivenheder fra Portugals dramatiske historie. Jørn Ørnstrup har skrevet en lang række bøger om forskellige rejsemål bl.a. Ned gennem FrankrigNed gennem ItalienNed gennem ØsteuropaPå cafe i Wien, Ned gennem Italien, Ned gennem Østeuropa og På cafe i WienRejsejournalisten Jørn Ørnstrup tager os denne gang med på en personlig togrejse rundt til nogle af Portugals smukkeste og mest interessante byer :Viana do Castelo, Braga, Porto, Coimbra, Fátima, Lissabon, Belém, Estoril, Cascais, Évora, Albufeira og Silves. Der fortælles om kulturlivet, restauranter, caféer, personligheder der har præget stederne samt begivenheder fra Portugals dramatiske historie. Jørn Ørnstrup har skrevet en lang række bøger om forskellige rejsemål bl.a. Ned gennem Frankrig, , Ned gennem Østeuropa og På cafe i WienRejsejournalisten Jørn Ørnstrup tager os denne gang med på en personlig togrejse rundt til nogle af Portugals smukkeste og mest interessante byer :Viana do Castelo, Braga, Porto, Coimbra, Fátima, Lissabon, Belém, Estoril, Cascais, Évora, Albufeira og Silves. Der fortælles om kulturlivet, restauranter, caféer, personligheder der har præget stederne samt begivenheder fra Portugals dramatiske historie. Jørn Ørnstrup har skrevet en lang række bøger om forskellige rejsemål bl.a. Ned gennem Frankrig, Ned gennem Italien, og På cafe i WienRejsejournalisten Jørn Ørnstrup tager os denne gang med på en personlig togrejse rundt til nogle af Portugals smukkeste og mest interessante byer :Viana do Castelo, Braga, Porto, Coimbra, Fátima, Lissabon, Belém, Estoril, Cascais, Évora, Albufeira og Silves. Der fortælles om kulturlivet, restauranter, caféer, personligheder der har præget stederne samt begivenheder fra Portugals dramatiske historie. Jørn Ørnstrup har skrevet en lang række bøger om forskellige rejsemål bl.a. Ned gennem Frankrig, Ned gennem Italien, Ned gennem Østeuropa og .

Form og layout er som forfatterens øvrige bøger; læsevenlig og rigt illustreret med flotte farvefotos. Vi bliver taget i hånden på en dejlig togrejse gennem dette fascinerende land, og bogen vækker i hvert fald denne lektørs længsel efter at gense Portugal.

Det er nærliggende at drage paralleller til forfatterens egen Forelsket i LissabonLissabonMit andet hjemland og til Lissabon i forlagsserien "Vide verden", der også har de personlige skildringer i fokus. Endnu en personlig rejsebeskrivelse fra Portugal er Mit andet hjemlandDet er nærliggende at drage paralleller til forfatterens egen Forelsket i og til i forlagsserien "Vide verden", der også har de personlige skildringer i fokus. Endnu en personlig rejsebeskrivelse fra Portugal er Mit andet hjemlandDet er nærliggende at drage paralleller til forfatterens egen Forelsket i Lissabon og til Lissabon i forlagsserien "Vide verden", der også har de personlige skildringer i fokus. Endnu en personlig rejsebeskrivelse fra Portugal er .