Bøger / faglitteratur / mønstre

Lær at brodere - de første sting


Beskrivelse


Grundbog om brodering, bl.a. om teknikkerne korssting, kontursting, heksesting, tungesting, franske knuder og kædesting. Med inspiration til projekter og til at lave egne mønstre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 13. okt. 2017

Vil du lære at brodere - så er denne grundbog for dig. For alle der gerne vil lære at brodere eller have genopfrisket teknikkerne.

I denne grundbog om brodering, lærer forfatter Lizzi Damgaard dig om teknikkerne korssting, kontursting, heksesting, tungesting, franske knuder og kædesting. Der gives inspiration til projekter og til at lave egne mønstre. Bogen er med forslag til materialer, liste over fagudtryk og kompositionsøvelser.

"Lær at brodere - de første sting" er rigtig fint udført; illustrationerne - både fotografier og tegninger - af de forskellige broderiteknikker, er utrolig lette at forstå og dermed lette for en nybegynder at gå til. Den velskrevne tekst, forklaringerne til illustrationerne, gør bare læren om broderingen endnu lettere. Bogen er ydermere flot og lækker, holdt i et lyst og moderne layout. Alt i alt en skøn bog om broderingens grundprincipper, der ikke bliver for tung i omfang af teknikker, mønstre og sider.

En anden grundbog, med større omfang både teknik- og mønstermæssigt, kunne fx være Håndbog i broderiteknikkerVild med stingGrafisk broderi, der giver et godt indblik i broderi. Ellers findes de to spændende Vild med sting og Grafisk broderi. I sidstnævnte er det dog nødvendigt, at have tilegnet sig lidt teknikkundskab på forhåndEn anden grundbog, med større omfang både teknik- og mønstermæssigt, kunne fx være Håndbog i broderiteknikker, der giver et godt indblik i broderi. Ellers findes de to spændende og Grafisk broderi. I sidstnævnte er det dog nødvendigt, at have tilegnet sig lidt teknikkundskab på forhåndEn anden grundbog, med større omfang både teknik- og mønstermæssigt, kunne fx være Håndbog i broderiteknikker, der giver et godt indblik i broderi. Ellers findes de to spændende Vild med sting og . I sidstnævnte er det dog nødvendigt, at have tilegnet sig lidt teknikkundskab på forhånd.