Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lær at meditere : en praktisk vejledning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. jan. 2017

Grundbog i meditations-teknikker fra den tibetanske Mahayana tradition og fra Theravada traditionen i Sydøstasien. Til de allerede mediterende og dem der vil have en god indføring i buddhistisk meditation.

Kathleen McDonald er en amerikansk buddhistisk nonne, bosat i Danmark. Hun definerer meditation som en aktivitet i sindet, hvis formål det er at transformere sindet for at gøre det mere positivt. Bogen indeholder stabiliserende meditationer (med fokus på et objekt, som fx åndedrættet, sindet, et begreb eller et visualiseret billede), analytiske meditationer (bruges til at udvikle indsigt i den ydre og indre verden, følelser eller problemer), visuelle meditationer og bønner og andre meditationer med hengivenhed. Indledningen giver svar på formålene med meditation, hvad meditation er, og hvordan man bedst praktiserer.

Bogen giver, i et bemærkelsesværdigt klart og enkelt sprog, en grundig indføring i buddhistisk sind-filosofi og meditationspraksis, idet den går fra enkle til mere komplekse meditationer. Den er bygget pædagogisk op, og hver meditation indleder med en uddybende forklaring på formålet med, og anvisning på gennemførelsen af den. Den vil blive påskønnet af de motiverede læsere og mediterende.

Buddhistisk meditationMeditation og Meditation er begge buddhistiske meditationsguides med enkle og klare vejledningerBuddhistisk meditation og er begge buddhistiske meditationsguides med enkle og klare vejledninger.